CO2 exfoliator - peeling Spa Abyss 500ml

Oferta

Produkt przeznaczony do stosowania wyłącznie przez profesjonalistów !!!

Wymogiem do finalizacji zamówienia, jest potwierdzenie uprawnień kosmetologicznych lub ukończenie szkolenia produktowego SPA Abyss. Przy zakupie zestawu możliwość odbycia szkolenia GRATIS !! Jeśli są Państwo zainteresowani szkoleniem produktowym zapraszamy do kontaktu. 

OXYCARBOXY BODY od SPA ABYSS

zalecana po zabiegach z wykorzystaniem maszyn wyszczuplających, drenujących,

po zabiegu TERMOAKTYWNY PROGRAM NA CELLULIT od SPA ABYSS, jako uzupełnienie serii

CO2 exfoliator-peeling 500ml

OXYCARBOXY BODY od SPA ABYSS

PRODUKTY:

CO2 exfoliator-peeling

O2 energizing-maska

MassageCandle-świeca do masażu

CEL ZABIEGU:

  • odżywienie skóry ciała

  • głęboki relaks

  • nawilżenie i wygładzenie skóry

  • rozjaśnienie, ujednolicenie kolorytu

  • przygotowanie skóry do opalania np.przed wakacjami

  • po serii maszyn lub po Termo aktywnym Programie na cellulit

Przeciwwskazania:

  • przerwanie ciągłości naskórka, 

  • alergie na składniki zawarte w produktach



Seria:

wedle potrzeby skóry klienta

zalecana po zabiegach z wykorzystaniem maszyn wyszczuplających, drenujących,

po zabiegu TERMOAKTYWNY PROGRAM NA CELLULIT od SPA ABYSS, jako uzupełnienie serii

Skład:

Prunus Amygdalus Dulcis Oil -emolient. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na ich powierzchni warstwę okluzyjną, która ogranicza nadmierne odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy. Stosowany w produktach do pielęgnacji włosów zapobiega ich łamliwości, wzmacnia je, nadaje połysk i regeneruje po zabiegach fryzjerskich. Uelastycznia, wspomaga regenerację skóry. Poprawia strukturę skóry, zapobiegając powstawaniu rozstępów. W produktach myjących działa natłuszczająco.

Sodium carbonate -Adsorbent, regulator pH. Substancja wypełniająca. 

Sodium chloride –chlorek sodu Substancja wypełniająca, zwiększająca objętość produktu kosmetycznego. Substancja zapachowa/maskująca, zmniejsza lub tłumi podstawowy zapach produktu kosmetycznego lub surowców. Modyfikator reologii, powoduje wzrost lepkość w preparatach zawierających anionowe substancje powierzchniowo czynne. Wspomaga stabilizację emulsji.

Silica Dimethyl Silylate-Sylilan dimetylowy krzemionki, Silan-Emulgator, substancja gasząca pianę i kontrolująca lepkość, emolient, tworzy ochronny film na skórze

Phenoxyethanol - Nazwa zwyczajowa: Fenoksyetanol to substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil 

Nazwa zwyczajowa: Polioksyetylenowany 40 molami tlenku etylenu uwodorniony olej rycynowy- Emulgator O/W, składnik umożliwiający powstanie emulsji. Emulsja to forma fizykochemiczna, która powstaje przez połączenie (wymieszanie) fazy wodnej z fazą olejową. Przykładem emulsji kosmetycznych są kremy, mleczka, balsamy. Pełni rolę solubilizatora, czyli umożliwia wprowadzenie do roztworu wodnego substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie, np. kompozycje zapachowe, wyciągi roślinne, substancje tłuszczowe.

PPG-26-Buteth-26- Emulgator zmniejszający napięcie międzyfazowe przez co ułatwia tworzenie emulsji.

Emolient, tworzy film na powierzchni skóry i włosów, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka, a także wygładza i wyrównuje strukturę. Substancja kondycjonująca włosy.

Ethylhexyl Methoxycinnamate –Octinoxate  w kosmetykach absorbuje promieniowanie UV, dzięki czemu chroni kosmetyk przed pogorszeniem się jego jakości pod wpływem światła.

Ethylhexylglycerin - Wspomaga działanie innych dodanych do kosmetyku konserwantów (np. fenoksyetanolu). Jest to związane ze zdolnością do zmniejszania napięcia powierzchniowego ścian komórkowych mikroorganizmów, co umożliwia łatwiejsze przenikanie tradycyjnych konserwantów do wnętrza komórki, a następnie ich śmierć.

Tocopheryl Acetate –Octan tokoferylu to przeciwutleniacz (antyoksydant), hamuje procesy starzenia się skóry wywoływane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Zapobiega lub w znaczny sposób ogranicza szybkość zachodzenia procesu utleniania zawartych w kosmetyku składników tłuszczowych, np. niektórych cennych olejów roślinnych. Dodatek antyoksydantów zapewnia trwałość produktów, wydłuża ich przydatność do użycia, zabezpiecza przed powstawaniem nieprzyjemnego zapachu, zmianami barwy oraz konsystencji produktu gotowego. Zastosowanie tokoferolu w formie estrowej ma wpływ na modyfikację właściwości aplikacyjnych – mniejsze otłuszczenie form zawierających ester w porównaniu z tokoferolem.

Retinyl palmitate -ester retinolu i kwasu palmitynowego  Substancja keratolityczna, złuszcza naskórek. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie skóry, redukuje przebarwienia, przywraca elastyczność i reguluje wydzielanie sebum. Wpływa na wygląd włosów, zwiększający objętość włosów, elastyczność i połysk. Antyoksydant, neutralizuje wolne rodniki, chroni przed skutkami działania promieniowania UV, wspomaga regenerację zniszczonej skóry, przeciwdziała efektom starzenia się skóry.

7-Dehydrocholesterol – to substancja stabilizująca emulsję i regulująca lepkość produktu kosmetycznego.

BHT – Butylohydroksytoluen to przeciwutleniacz (antyoksydant). Zapobiega lub w znaczny sposób ogranicza szybkość zachodzenia procesu utleniania lipidów zawartych w kosmetyku,

Ci 26100- barwnik kosmetyczny

CI 61565 -syntetyczny barwnik o niebiesko-zielonym kolorze

Produkt przeznaczony do stosowania wyłącznie przez profesjonalistów !!!